Nieuws

03-03-2021
Hier moet je op letten als je een woning gaat bezichtigen
Je hebt besloten om een nieuwe woning te kopen, maar waar moet je op letten? Bekijk enkele tips & tricks van onze experts.
14-01-2021
Hoe genieten van 6% BTW bij heropbouw woning?
Korte introductie in het nieuwe BTW tarief van 6% dat geldt vanaf 1 januari 2021.
22-09-2020
Vraag renovatiepremies aan om te besparen op uw energiefactuur
Geld weggooien langs ramen, daken, muren en schoorsteen is niet meer van deze tijd. Maar uw huis energiezuinig maken kost geld. Verschillende premies kunnen u een financieel steuntje in de rug geven.
15-09-2020
Wat is de gemiddelde huurprijs van appartementen in uw gemeente?
Deze interactieve kaart brengt per gemeente en postcode in beeld hoeveel huurgeld u betaalt voor een appartement en vergelijkt de prijzen met andere gemeenten.
08-09-2020
Wat met mijn lening als mijn ouders het vruchtgebruik schenken aan mij?
Ik heb in 2018 een hypothecaire lening afgesloten voor de financiering van de naakte eigendom van een nieuwbouwappartement. Het krediet wordt gedekt door een hypothecaire inschrijving. Mijn ouders kochten het vruchtgebruik. Fiscaal kan ik blijkbaar weinig doen met mijn krediet. Wat als mijn ouders het vruchtgebruik schenken of verkopen aan mij?
07-09-2020
Hoeveel kan je lenen om een woning te kopen?
Het afsluiten van een hypotheek is stevig ingeburgerd. Bij de aanvang van de zoektocht naar een nieuwe woonst horen we vaak de vraag: “hoeveel zou ik kunnen lenen”? Het antwoord hierop is voor iedereen anders, we sommen op waarmee je allemaal rekening moet houden.
29-08-2020
Waarom investeren in vastgoed?
Spaarrekeningen brengen dezer dag zo goed als evenveel op dan uw geld onder uw matras opbergen. Daarom loont het de moeite om andere investeringen te zoeken waarop toch een zeker rendement kan worden gerealiseerd. Vaak wordt vastgoed ook gezien als ‘pensioenopbouw’ of als aanvulling op het wettelijke pensioen. Waarom kan dit interessant zijn?
19-08-2020
Uw huis verkopen maar nog niet verhuizen
Het gebeurt meer en meer dat de verkoper nog niet meteen wil of kan verhuizen op de dag dat de verkoopovereenkomst ondertekend wordt. Welke vergoeding kan de koper daarvoor vragen? Wat vindt de fiscus daarvan? En wat met mogelijke schade in tussentijd?
18-08-2020
Vermijd deze valstrikken bij de verkoop van je woning!
Het is de nachtmerrie van elke verkoper: een huis of appartement dat maar niet verkocht raakt. Vaak leggen we de schuld bij externe factoren: er is weinig vraag op de markt, het ligt aan de omgeving… Maar soms pakt de verkoper het gewoon niet goed aan. Zorg dat het jou niet overkomt! Hier zijn 10 valstrikken die je absoluut moet vermijden als je je woning snel wil verkopen.
10-08-2020
Dillen & Partner in het nieuws - Nieuw woonproject 'Den Boomgaerd'
Het bekende restaurant Den Boomgaerd, aan het zogeheten Vierpalenhof, op de grens van Boom, Niel, Reet en Aartselaar, is onder de sloophamer verdwenen. Binnenkort verrijst er een nieuw woonproject met twaalf appartementen en zes eengezinswoningen.
19-10-2019
Dillen & Partner in het nieuws - Clarissenklooster Boom
Clarissenzusters verlaten klooster, maar gebouw behoudt unieke karakter
11-05-2019
Gouden tips voor wie wil investeren in vastgoed!
1. LOCATIE, LOCATIE EN NOG EENS LOCATIE! Slim beleggen in vastgoed is een belegging op lange termijn en doe je dus best op een goede locatie of …
16-08-2018
Bereken het huurrendement van uw vastgoedinvestering
Voor wie een pand koopt om te verhuren telt alleen het rendement van de investering. Met onze tool kunt u uitrekenen welk rendement u mag verwachten.