Nieuws

18-08-2020

Vermijd deze valstrikken bij de verkoop van je woning!

De verkoopprijs

Een te hoge vraagprijs is een veel voorkomende "fout". Er is één belangrijke waarheid en dat is dat de markt de prijs bepaalt! Woningen die te duur op de markt verschijnen, kunnen "verbrand" geraken en dus te lang te koop staan. Ook een te lagen vraagprijs roept soms vragen op bij potentiële kopers. Dé oplossing? Je woning laten schatten en een correcte prijs vragen. Bij Dillen & Partner komen we uw woning gratis schatten. Contacteer ons via 03 888 44 01

Bedenkelijke staat van de woning 

Een deur die sleept of uit de hangers staat, losse plinten die rondslingeren of onvolledige bezetting zijn voorbeelden van "gebreken" die voor jouw als verkoper wennen, maar die heel opvallend zijn voor buitenstaanders. Deze kleine zaken opknappen lijkt misschien een verloren kost, maar kan toch de moeite lonen in de prijs die uiteindelijk verkregen wordt. Zulke opvallende zaken kunnen er namelijk voor zorgen dat de woning veel langer op de immo-markt staat dan een huis of appartement dat eerst werd opgefrist. Vraag zeker gericht raad aan onze verkopers bij Dillen & Partner.

Foute informatie geven 

De woning realistisch voorstellen redeert! Een woning beter voordoen dan de werkelijkheid doe je beter niet. Dit wekt wantrouwen op bij de bezoekers en ze zullen zich dus vragen stellen over de eerlijkheid van der verkopers. 

Opvallend interieur 

Hou je heel erg van kleurrijke Disneyfiguren of hangt je huis vol doodskoppen en donkere verf? Weet dat dit heel persoonlijk is en dat opvallende zaken een potentiële koper kunnen afschrikken. Niet iedereen kan door zulk een interieur kijken en zo zal je sommige bezoekers overdonderen. 

Rondleidingen onhandig organiseren 

Als verkoper heb je zelf in de hand wanneer potentiële kopers langskomen. Kies dus een moment waarop je even tijd kan maken voor hen zodat ze enkele vragen kunnen stellen en rustig kunnen rondzien. Heb je een enthousiaste hond die graag wat extra aandacht trekt van bezoekers, zorg dan even voor een wandeling zodat de bezoekers niet altijd afgeleid zijn. Afspreken op het spitsuur is ook niet aangewezen gezien de drukte in het verkeer. 

Onopgeruimde rondleidingen 

Buitenstaanders geven de voorkeur aan een zekere mate van orde en netheid. Rommel trekt de aandacht en zorgt dat geïnteresseerden je woning niet naar waarde schatten. Constant staan opruimen is niet nodig als je de bezoeken wat kan bundelen op een bepaald tijdstip.  

Je huis zelf verkopen 

Drukte op het werk, kinderen naar de sportclub of toneel brengen, nog wat renoveren en zelf eens gaan joggen. Een advertentie schrijven, foto’s nemen en bezoekers rondleiden, kan dat er nog bij? Als je dagelijks schema al vol zit, laat je de verkoop van de woning beter aan professionals over. Bij Dillen & Partner kennen we de kneepjes van het vak, we nemen heel wat werk van je over: documenten aanvragen, contacten bij notarissen leggen, kopers bellen, mailen en doorverwijzen, ... . Kortom héél wat zorgen minder. Contacteer ons daarom vrijblijven om onze service te leren kennen (03 888 44 01 of info@dillenenpartner.be). 

Onduidelijke info of foto’s  

IIn de rapte wat foto’s nemen – toch maar beter niet. Foto’s zijn dé eerste kennismaking met jouw woning. Bij deze eerste indruk beslissen mensen of het de moeite loont om eens te komen kijken. Kies dus voor lichte, duidelijke foto's die de ruimtes eer aan doen.

Somber of een leeg interieur

Niet iedereen kan een lege woning in gedachten "aankleden" of indelen. Bij Dillen & Partner meten we alle ruimtes nauwkeurig om en lichten we de mogelijkheden toe. Lege ruimtes lijken soms kleiner dan ze in werkelijkheid zijn. Meubels, een neutraal interieur en wat groen in de woning, kunnen ons natuurlijk een handje helpen! Vraag gerust ons advies bij dez stap. 

Niet je beste kant tonen 

Duidelijke foto’s, de staat en netheid van de woonst, én een correcte prijs? Toch laat een verkoop op zich wachten? Misschien is het tijd om eens in de spiegel te kijken. Veel praten of net te weinig zeggen, foute info geven of de indruk nalaten dat je er niets van af weet. Het zijn allemaal dingen die nefast voor het bereiken van een akkoord. Het is tijd om ons in te schakelen zodat we de bezoeken van je overneemen.